Palvelut    


FYSIOTERAPIA

Fysioterapiassa keskitytään toimintakyvyn tehostamiseen monipuolisella kuntouttavalla työotteelle, jossa asiakkaan oma aktiivinen rooli on ensiarvoisen tärkeää. Fysioterapeuttinen tutkiminen on lähtökohta selvittämään toimintakykyä rajoittavaa syytä oireiden taustalla. 

Fysioterapeuttisia menetelmiä syyn hoitoon on monia sisältäen terapeuttista yksilöllistä harjoittelua räätälöitynä asiakkaalle. Erilaiset manuaaliset käsittelyt sejä muu ammatillinen osaaminen esim. akupunktio, fysikaaliset hoidot, manuaalinen terapia ym tukee tätä kokonaisvaltaista prosessia. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. 


LYMFATERAPIA

Lymfaterapia on alunperin turvotuksen hoitoon kehitelty hoitomuoto. Lymfaattinen järjestelmä voi toimia monesta eri syystä liian heikolla tavalla johtaen kehon nestekiertojärjestelmän toimintahäiriöihin. Tämä usein esiintyy näkyvänä turvotuksena. Hoitoindikaationa lymfaterapiaan on usein postoperatiivinen turvotus, sairauksista johtuvat nestekiertoon vaikuttavat häiriöt kuten esim. syöpä, synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö, akuutit vammat, plastikkakirurgian jälkeiset turvotustilat ym.  Lymfaterapia on syystä kevyttä pumppaavaa hoitoa, koska imusuonisto sijaitsee ihonpinnan alapuolella ja tästä syystä siihen ei aseteta liikaa painetta.

Mekaaninen imusuoniston tehostaminen osaavissa käsissä on todella tehokas turvotuksenhoidon muoto. Vaikeammissa turvotustiloissa kompressiohoito on tärkeä osa lymfahoidon kokonaisuutta. Lymfaterapia on osoittautunut myös erittäin toimivaksi hoitomuodoksi kipu-potilaiden hoidon yhtenä osana ja toimii hyvin myös esim. urheilijoilla osana kehon palautusta raskaista harjoitteista. Filosofia "manuaalinen hoito voi olla todella tehokasta", vaikka se ei makeaa kipua tuottaisikaan pitää tässä yhteydessä siis täysin paikkansa


AKUPUNKTIO

Akupunktiossa stimuloidaan steriilien akupunktioneulojen avulla kehon akupunktiopisteitä tarkkaan valitulla tavalla. Menetelmä on ollut tuhansia vuosia käytössä Kiinassa osana vahvaa hoitokulttuuria. Itse olen käynyt länsimaisen lääketieteen akupunktiokoulutuksen, joka on kehitetty nimenomaan fysioterapeuteille. Akupunktio sopii lähes kaikille ja on rentouttava hoitomuoto on sitten kyseessä erilaiset tules-ongelmat tai autonomisen hermoston tuottamat oireet esim stressi, unettomuus, ylirasitus ym. 


SÄHKÖAKUPUNKTIO


Sähköakupunktiossa akupunktioneulaan johdetaan sähkölaitteen avulla turvallisesti sähköä tehostamaan hermostoon tulevaa vaikutusta. Kaikki perustuu siihen, miten hermosolut johtavat tietoa keskushermostoon eli aivoihin ja mekanismeihin millä aivot taas johtavat sähköimpulsseja kohdekudoksiin. Sähköhoidolla on tunnettuja hyviä vaikutuksia ja yhdistettynä akupunktioon saadaan hyviä hoitotuloksia. Käyttökelposia kohteita ovat mm. akuutit kiputilat, Krooniset kiputilat, nivelkuluman hoitoon ym. Sähköakupunktio on rentouttavan ja mielyttävän tuntuinen hoitomuoto asiakkaalle, sekä osaavissa käsissäni myös turvallista. 


LASERHOITO 

Laserhoito on valohoitoa, jossa hyödynnetään laservaloa erilaisten kiputilojen, lihasjumien ym. kuntoutuksessa. Hoitomuotona laserhoito on turvallista, sekä suurimmalle osalle hyvin soveltuvaa. Laserhoito on kivutonta hoitoa eheyttämään kehon sisäisiä paranemisprosesseja. 
 

X°CRYO HUIPPUKYLMÄHOITO

Huippukylmä on oivallinen apu kivunhoidossa, jäykkyyksien lieventämisessä sekä paikallisten tulehdusten hoidossa. esim olka/kyynär/ranne/nilkka/selkäsäryt, vammojen kuntoutus, paikalliset/alueelliset tulehdukset/turvotukset. Myös erilaisten niska/hartiaseudun sekä purentalihasten hoitoon soveltuva, sekä migreenin lieventämisessä käyttökelpoinen apu. Huippukylmälaite puhaltaa n -20-(-)30 asteista ilmaa, joka ohjataan erilaisten-ja kokoisten sulakkeiden kautta ihoon ja sitä kautta syvempiin kudoksiin. Ihon lämpötilaa mitataan hoidon aikana ja lämpötila pyritään paikallisesti laskemaan 0-4c asteiseksi. Huippukylmällä pyritään tekemään ns. thermoshokki ja sitä kautta buustaamaan verenkiertoa ja myös imunestekiertoa. Tulehdusta lieventävä vaikutus myös, sekä rauhoittaa hermostoa ja tehostaa mielihyvähormonien eritystä. Myös esim vammojen aiheuttamaan turvotukseen huippukylmähoito on lymfaterapian ohella pätevä apu.  Hoito on nopea ja tehokas ja muun fysioterapian/ hoitomenetelmien ohella hyviä hoitotuloksia tekevä. 

HENKILÖKOHTAINEN VALMENNUS (personal training)

Monipuolista asiakkaan ohjausta, neuvontaa ja tukemista kohti hänen omaa tavoitetta on sitten kyseessä kunnon kohottaminen, ruokavalio, yleinen hyvinvointi. Myös psyykkisten tekijöiden huomiointi on tärkeä osa kokonaisvaltaista prosessia. 


ERIKOISTUNEET MANUAALISET KÄSITTELYT

Manuaalisia käsittelyjä ja syventäviä koulutusaloja on monenlaisia. Kaikissa on sama tavoite taustalla, pyrkiä palauttamaan tasapainoa kehoon - rentouttaa kireitä kudoksia, niveltasolla tehtäviä erikoiskäsittelyjä palauttamaan nivelen toimintalaajuutta kohti optimaalista, lihaskalvoihin suuntautuvaa otetta ym. Olen erikoistunut urheiluhierontatekniikoihin, lihaskalvokäsittelyihin, MET (muscle energy technique), lymfaterapia, Mulligan mobilisointitekniikoihin, aku-ja triggerpistekäsittelyihin, sekä Intialaiseen päähierontaa. Manuaalisia käsittelyjä käytän tarvittaessa monipuolisesti osana kokonaisvaltaista fysioterapiaa.


RYHMÄLIIKUNTATUNNIT FYSIOTERAPEUTIN OTTEELLA

Olen vetänyt niin voimaa vartaloon, niska-selkä, flexibar kuin kuntojumppia. Kaikessa jumpanvedossa tavoitteena on kehon lihasvoiman harjoittaminen, tasapaino, liikkuvuus, koordinaatio. Nämä kaikki yhdistettynä tekeminen on tehokasta sekä kehoa vahvistavaa tekemistä hymyssä suin.